Andrássy Aladár vadászkastélya

Andrássy III. Károly (1792-1845) legkisebb fia, Andrássy Aladár (1827-1903) – aki jogot végzett és tanult a bécsi hadmérnöki akadémián – az Aranygyapjas lovagrend tagja volt és a szabadságharcban honvéd őrnagy, Bem József törzstisztje. 1849 és 1865 között emigrációban élt, majd hazatérve Gömör megye főispánja lett.Két gyermeke született Wenkheim Leontine bárónővel kötött házasságából, Mária és Sándor. Andrássy Sándor fia, Mihály, leszármazottai ma valószínűleg valahol Kanada területén élnek. Gróf Andrássy Mária gróf Széchenyi Imréhez ment feleségül, aki a magyar agrár mozgalmak egyik legtevékenyebb tagja volt. Széchenyi törlesztéses hitelt szerzett a fonyódi szőlősgazdáknak, melynek segítségével homokos talajon telepítették szőlőültetvényeiket, valamint a feladata volt a terület parcellázása. Hálából az ott lakó gazdák Széchenyi feleségéről, Andrássy Máriáról nevezték el ezt a területet 1896-ban Mária-telepnek, mely település neve 1927 óta Balatonmáriafürdő.

Hírek

 • Malifer vadászbál

  A Malifer Rendezvényház 2019 február 16-án rendezi az Első Malifer Vadászbált Tiszadobon.
  Mindenkit szeretettel várunk!

  Részletek

 • Bodri Borvacsora a Maliferben

  Ismét borvacsorára invitálja a hazai borok szerelmeseit a MALIFER Rendezvényház Tiszadobon, ezúttal április 13-án pénteken 19 órakor. Az év első bormustrájának vendége Dr.Bodri István Szekszárd déli határában, a festői szépségű Faluhely-dűlőben található Bodri Birtok tulajdonosa. A szőlő szeretete és a szőlőművelés generációkat ível át a család történetében.

  Részletek

 • Találkozz velünk az Álompár Esküvői Kiállításon

  Rendezvényházunk idén is részt vesz Nyíregyházán a Continental Arénában megrendezésre kerülő Álompár Esküvői Kiállításon, amely a régió legnagyobb esküvői rendezvénye!

  Részletek

 • Fiatal gazdák fóruma a Maliferben

  Hazánk mezőgazdasági fejlettsége és felszereltsége az európai szinthez képest évekkel elmaradottabb hangzott el azon a fórumon, amit Tiszadobon a Malifer Rendezvényház konferencia termében tartottak a térség fiatal mezőgazdasági vállalkozói számára.

  Részletek

Megközelítés